Невзат Бејта (Nevzat Bejta)

Политичка партија: ДУИNevzat Bejta, Gostivar

Општина: Гостивар

Програма: преземи PDF

Роден во1961 г., во с. Дуф Реканско, во Гостивар.

 

Образование

  • Филозофски факултет, насока - Историја во Приштина

 

Професионална кариера

  • Министер на локалната самоуправа на Република Македонија (2011 – 2013)
  • Потпретседател на ДУИ (2009)
  • Секретар на Секретариатот за Рисоцијализација, ревитализација на локалната самоуправа во ДУИ (2006)
  • Градоначалник на општина Гостивар (2005- 2009)
  • Пратеник во Собранието на РМ (2002-2005)
  • Професор по историја во СУ “Гостиварска Гимназија” (1987-2002)
  • Професор по историја во ОУ “Напредок –Перпарими” (1985 )

 

Членства во организации

  • Претседател на комисијата за Економски прашања
  • Член на комисијата за Човечки права

 

Интернет страна

http://nevzatbejta.info/

 

Социјални медиуми

Facebook/Profile
Facebook/fan page

 

Извор на информации
http://nevzatbejta.info/ (11.3.2013)
Извор на фотографија
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=187851361338889&set=a.165298156927543.5433.165298086927550&type=3&theater (11.3.2013)

Pin It