Јавен увид во избирачки список

Според податоците Државната изборна комисија до 9 септември увид во Избирачкиот список во подрачните одделенија и канцеларии на ДИК во земјава извршиле 21.594 граѓанин, а електронски направени се 203.191 проверка.

Прегледот може да се погледне на следниов линк: http://bit.ly/izbirackispisok

Избирачкиот список во кој се извршени сите промени од јавниот увид, ДИК го заклучува најдоцна 14 дена по завршениот јавен увид, односно најдоцна до 24 септември.

Pin It