Daily.mk
FacebookTwitter

Партии и програми *

АНАЛИЗИ
НД - Нова Демократија
Коалиција ВМРО-ДПМНЕ
     
ДУИ - Демократска унија за интеграција
ДПА - Демократска партија на Албанците
Коалиција СДСМ
     
ЛДП - Либерално-демократска партија

 

* Редоследот на политичките програми е според редоследот на коалициите и политичките партии на гласачкото ливче, групирани во две групи: првата група досегашните парламентарни партии (со големи икони) и втората група на вонпарламентарни партии (со име на пaртијата).